İrfan Osman Hatipoğlu
Medya da sosyal ağlarda tarımsal üretim ve gıda ilgili haberler duyduğumuzda, zihnimizde hiç olumlu algı oluşmuyor. Üreticiler sütlerini/bitkisel ürünlerini sokağa döküyor. Ya da damızlık hayvanlarını/ağaçlarını keserek üretimi sonlandırıyor. Gıda güvenliği ortadan kalkmış. Tükettiğimiz her şeyden şüphe duyar duruma geldik.
Diğer yandan, tüm engellemelere/zorluklara karşın çiftçilerimiz/yetiştiricilerimiz üretimi sürdürüyor.
Denizli’de engellemelere/zorluklara karşın, üretimin başarıyla yapıldığı sektör var: Hayvancılık. 2024 yılı sayımına göre İlimizde, sığır cinsi hayvan varlığı 262.478 baştır. Yaklaşık 12.000 büyükbaş hayvancılık işletmesinde, 2024 yılı sonu, yaklaşık 475.000 ton çiğ inek sütü üretimi öngörülüyor. Bu dev üretim ağının yönetilmesi “Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği” ve Birlik Başkanı İsmail Topaloğlu’na emanet.
Ortada inanılmaz bir başarı öyküsü vardır.
Kurumlarda, sivil toplum örgütlerinde başarı öyküsünün yazılmasında, başkanların/liderlerin önemli katkısı vardır.
Denizli’de hayvancılıkta yakalanan başarı öyküsünün oluşumunda Birlik Başkanı İsmail Topaloğlu’nun katkısı çok büyük. Sayın Başkan Topaloğlu, üretimin içinden gelmekte ve üretimin her aşamasında yaşanan sorunları bilen/çözümünü üretebilecek deneyime sahip. Örneğin medya da sıklıkla duyduğumuz yetiştiriciler damızlık ineklerini kesime gönderiyor haberlerini Denizli’de tanık olmuyoruz.
Sayın Başkan Topaloğlu, yalnızca yetiştiricileri/hayvancılık sektörünü katkı yapmıyor. Gıda güvenliğinin ortadan kalktığı bir dönemde, birlik adına açtığı satış noktasında, üreticiden tüketiciye uzaman zinciri kısaltarak güvenli, ulaşılabilir fiyatlarla et/süt/ürünlerini tüketicilere sunuyor.
Sayın Başkan Topaloğlu’nun başarı öyküsünü anlatmayı devam edeceğiz.